Τρίτη, Δεκεμβρίου 01, 2009

To the Victor the spoils

Τις τελευταίες μέρες νιώθω διπλά περίφανος. Όχι μόνο τελείωσα το φετεινό NaNoWriMo, αλλά, ψάχνοντας στη μπλογκόσφαιρα είδα κάτι που με γέμισε καμάρι.

Για όσους δε γνωρίζουν τι εστί NaNoWriMo, ας επισκεφτούν το www.nanowrimo.org Αν πάλι βαριούνται, ας τους πω ότι είναι ένα event που γίνεται κάθε Νοέμβριο και στο οποιο οι συμμετέχοντες πρέπει μέσα σε ένα μηνα να γράψουν ένα μυθιστόρημα τουλάχιστον 50000 λέξεων.

Το ξέρω, ακούγεται αδύνατο, αλλα το έχω κάνει ήδη δυο φορες και είναι δυνατό να το κανεις με κόπο και τρόπο (αν και αδυνατώ να πιστέψω ότι υπάρχει Ουαλή που έφτασε τις 200+ χιλιάδες μέσα στο Νοέμβρη). Πρώτη φορα που συμμετείχα ήταν το 2005 με ένα μυθιστόρημα, κάπου μεταξύ εφηβικής ιστορίας και Cthulhu Mythos, με τίτλο "Ο Οίκος του Θεού" και ένα αγόρι σε διακοπές σε ένα Ελληνικό ξερονήσι. Έμεινε στις 22000 λέξεις και στο συρτάρι μου, γιατί ΔΕΝ.
Το 2006 δοκίμασα σε αστική φαντασία την "αναζήτηση των Οχτώ". Δεν έφτασα πάνω από τις 28000 λέξεις, αλλα ξέρω ότι κάποια στιγμή θα ξαναγράψω από την αρχή το βιβλίο, γιατί θεωρώ ότι έχει προοπτικές, αλλα θέλει ριζικές αλλαγές στη δομή για να δούλεψει.
Το 2007 έκατσα και έγραψα τις 50000 πρώτες λέξεις από το "Σακάτες Άγιοι", στο οποιο μετά προστέθηκαν άλλες 10 χιλιάδες και που θα παχύνει κι άλλο τώρα που το ξαναγράφω. Sword and Sorcery με ιδιαιτερότητες, πιστεύω σε αυτό, αλλα θέλει δουλειά ακόμα μέχρι να κάνει τις βόλτες του σε εγχώριους εκδοτικούς.
Το 2008 τον μπούλο λόγω στρατού.
Φέτος έπιασα μια ιδέα που μου ήρθε την πρώτη φορα που πάτησα το πόδι μου στην εδώ σχολη μου. Σταδιακά τη δούλεψα για ένα μηνα μέχρι που αποφάσισα ότι έχω αρκετό υλικό για να βγάλω περίπου 40 χιλιάδες λέξεις, άντε 50K αν το τράβαγα λίγο. 50 χιλιάδες λέξεις μετά και μόλις που πρόλαβα να μπαίνω στο ζουμί της υπόθεσης, μετά τα ατέλειωτα building ups και με άλλες 20+ χιλιάδες να μου χρειάζονται για να την τελειώσω.
Θέλει πολλές διορθώσεις, διότι έκατσα να το γράψω στα Αγγλικά (και οι πρώτες 20 χιλιάδες λέξεις πρέπει να μου βγήκαν πραγματικά για τον μπούτσο καβάλα - τρέμω να τις ξαναδιαβάσω) αλλα στην πορεία μου βγήκαν ένα σωρό νέα πράγματα και πολλοί δευτερεύοντες χαρακτήρες που λάτρεψα (ειδικά ο επιστάτης αξίζει ένα δικό του βιβλίο ο άτιμος). Όταν δε έφτασα σε μια σκηνή τρόμου προς το τέλος είχα τρομοκρατηθεί και ο ίδιος ενώ την έγγραφα,και αυτό πρέπει να λέει κάτι (και όχι απαραίτητα ότι είμαι φοβητσιάρης).
Θέμα του ένας Έλληνας προγραμματιστής στα Ουαλικά εδάφη, σε μια εταιρία που αναπτύσσει cutting edge software, και που διαφορα ανεξήγητα φαίνονται να συμβαίνουν σε αυτή. Προσωρινός τίτλος: Deamons Labyrinth ενώ μπορώ να το χαρακτηρίσω ως technothriller meets supernartural horror.



Α, ναι, ο δεύτερος λόγος που ανέφερα: Τα παιδιά από τη Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ. διάβασαν προσεκτικά το άρθρο μου για τον "Άντρα στο όχι και τόσο ψηλό κάστρο" και, μετά από σοβαρή σκέψη που, όπως φαίνεται, διήρκεσε 2 μήνες, έγραψαν μια απάντηση σε αυτό, αντάξια της οξυδέρκειας και της σοβαρότητας τους.
Σταμάτη, ειλικρινά, ευχαριστώ πολύ που ξόδεψες τόσον από τον πολύτιμο χρόνο σου για έναν τιποτένιο σαν κι εμενα. Ξέρω ποσο πιο σοβαρά πράγματα έχεις να κανεις εσύ και η λέσχη σου.
Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να διαβάσουν το άρθρο εδώ, (τίτλος: "Η Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ και οι άλλοι… Εισαγωγή στον ΚΑΨΗΜΑΚ") είναι, πιστεύω, κείμενο που αποζημιώνει τον αναγνώστη.

88 σχόλια:

  1. ίντριγκα
    βρωμόξυλα

    όσο για το τεχνοθρίλερ
    θα ήθελα να το διαβάσω λόγο συναδελφικού ενδιαφέροντος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άστα να πάνε. Η συγγραφείς τις Ελλάδας τα καταφέρνουμε καλύτερα με τα όσα κάνουμε παρά με τα βιβλία μας.

    Όσο για το συναδελφικό ενδιαφέρον, απάντησέ μου σε μια αθώα ερώτηση: είσαι μήπως και Γκατζολάκος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος11:00 μ.μ.

    Προτείνω απάντηση με (καναπεδο)Warriors of the World United.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο σοφός γέρος στο βουνό είπε: "ποτέ μην κάνεις κάτι εσύ, όταν κάποιος άλλος θα το κάνει καλύτερα για εσένα"

    (επίσης πρέπει να κάνω εκείνο το ποστ για Manowar που σκέφτομαι τόσον καιρό)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μιχάλη, όπως είπα και σε μια άλλη συζήτηση, έχω σιχαθεί αυτές τις μέρες να βλέπω κόσμο στο χώρο μας (του ελληνικού φανταστικού) να προσβάλεται και να προσβάλει χωρίς λόγο και αιτία, αντί να γράφει ή έστω να διαβάζει.

    Μπράβο που εσύ έχεις κάτι καλύτερο να επιδείξεις για το πώς αξιοποίησες το χρόνο σου και σου έχω εμπιστοσύνη ότι θα το ολοκληρώσεις το βιβλίο εν ευθέτω χρόνο, όπως έκανες με τους Σακάτες Άγιους.


    ... κι αυτή τη φορά δε θα σου κάνω μαντάρα το ποστ για τους Manowar ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λευτέρη, συμφωνώ με εσένα, κι εγώ σε μια τέτοια ψυχολογική κατάσταση έγραψα το άρθρο που έγραψα, όχι για άλλο λόγο, αλλά επειδή κατάλαβα πόσο χρόνο έχω χάσει σε παρόμοιες μαλακίες. Προτιμώ να κάνω κάτι δημιουργικό, πχ να γράφω (και με τους Αγίους πρέπει να ξαναρχίσω τα rewrites, ειδικά το πρώτο μέρος θέλει πολλή δουλειά ακόμα).
    Για την κατάσταση στην Ελλάδα μην λέμε τα ίδια και τα ίδια, όλοι βλέπουμε τα προβλήματα (και προς τιμής τους, το άρθρο της Φ.Λε.Φα.Λο αναγνωρίζει αρκετά από αυτά και τα αναλύει επιτυχώς) αλλά μικρή σκηνή έχουμε και όλοι πάνω κάτω ξέρουμε ποιος έβγαλε 1-2 βιβλία, πώς το κατάφερε και τί άκυρα έφαγε και τελικά σε τι κάστρα σκαρφάλωσε ο κάθε ένας (έχω ανέβει σε ψηλό κάστρο επ ευκαιρία, στο παρατηρητήριο του Μυστρά και μπορώ να κάνω έναν συσχετισμό).
    Σκέφτομαι ότι ίσως μια σειρά από άρθρα με συστημική ανάλυση της Ελληνικής σκηνής του φανταστικού ίσως να είχε ενδιαφέρον (και θα είναι καλή εξάσκηση για την εξεταστική που έρχεται) αλλά δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο (το μεταπτυχειακό έχει βοηθήσει πολύ τελικά στο να μου μάθει πως να οργανώνω τη σκέψη μου και μου έχει δώσει τρόπους να κάνω συστηματικά πράγματα που παλιότερα ήξερα διαισθητικά, για αυτό και μόνο αξίζει). Ίσως ένα "Όχι και τόσο ψηλό κάστρο revisited" να είχε νόημα, αν και φαντάζομαι ότι απλά θα είναι χάσιμο χρόνου και έχω εργασίες και να παραδώσω καναδυό σεναριάκια μέχρι τα μέσα του μήνα και προέχουν νομίζω.
    Από την άλλη όμως βλέπω και το πως λειτουργούν οι εδώ πανεπιστημιακές λέσχες και το πόσο ωραία έχω περάσει εδώ, στα nanowrimo meetings στο Cardiff και αναρρωτιέμαι γιατί πρέπει στην Ελλάδα να στήνουμε φραξιές και πολιτικές παρατάξεις (οκ, οι εδώ society των μεταλλάδων κοροϊδεύει αυτή των emo/alternative και οι παίχτες ράγκμπι παίζουν ξύλο, αλλά πιάνεις το νόημα).

    Για τους Manowar τώρα, εντάξει, απλή ασυνενοησία. ΟΚ, είναι η πιο αστεία μπάντα στον πλανήτη (κυρίως επειδή τους βγαίνει αυθόρμητα) αλλά το 90% των epic metal συγκροτημάτων ονειρεύεται να γράψει κάποτε τα κομμάτια που έχουν γράψει και το υπόλοιπο 10% για κάποια στιγμή το έκανε. Αλλά παραμένουν η πιο αστεία μπάντα στον κόσμο.

    Α, και inside tip: το επόμενο ποστ είναι μεταλλάδικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τώρα που αποκαλύφθηκε η ταυτότητα μου θα πρέπει να σε σκοτώσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Κύριε" Μιχάλη,
    εφόσον αναφέρθηκες ονομαστικά στη Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ και σε μένα (για άλλη μια φορά είσαι πρωτοπόρος!!), αναγκάζομαι να παραθέσω την απάντησή μας, τόσο σε σένα όσο και στους αναγνώστες σου.

    1) Στο πρώτο σου σχόλιο γράφεις "Η συγγραφείς τις Ελλάδας". Δε νομίζω ότι χρειάζεται να προσθέσω τίποτε παραπάνω επ' αυτού.

    2) Συνεχίζεις λέγοντας "..τα καταφέρνουμε". Πρώτο πληθυντικό, χμμ...

    3)Όσον αφορά τους "καναπέδες", μπορείς να διαβεβαιώσεις τον αναγνώστη σου ότι στην περίπτωση της Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ δεν ισχύει αυτό. Τουλάχιστον εσύ γνωρίζεις ότι δραστηριοποιούμαστε όσο περισσότερο γίνεται.

    3)Στο δεύτερό σου σχόλιο δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε.

    4)Στον κύριο Κεραμίδα που σου αποδίδει τα εύσημα για τη στάση σου και γράφει για την αξιοποίηση του χρόνου, θα αρκεστούμε να υπενθυμίσουμε ποιος ήταν αυτός που ξεκίνησε την επίθεση. Θα του υπενθυμίσουμε επίσης ότι η Λέσχη μας αποτελεί τη μοναδική ελληνική κοινότητα του φανταστικού που όχι μόνο γράφει -το να μην αρέσουν σε κάποιους αυτά που γράφουμε είναι σεβαστό- αλλά και διανέμει δωρεάν τα έντυπά της, μέσω των μεγαλύτερων βιβλιοπωλείων της Αθήνας. Συνεπώς, κάποιους άλλους θα έπρεπε να είχε σιχαθεί (ίσως και τον εαυτό του).

    Τουλάχιστον αναγνωρίζεις και κάτι θετικό στην αρθρογραφία μας. Σπουδαία εξέλιξη...

    Στο πρώτο σου άρθρο που αφορούσε (και) εμάς (σύμφωνα με τα γραφόμενά σου τουλάχιστον), εκείνο που μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν η αναφορά στις φωτογραφίες. Δηλαδή, ο κύριος που σου υπαγόρευσε τα παράπαπονά του, ήθελε να τον έχουμε "κορνιζαρισμένο" στο ιστολόγιό μας..;(!!##)

    Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και την κριτική.

    Εκ μέρους της Φοιτητικής Λέσχης Φανταστικής Λογοτεχνίας
    Σταμάτης Μαμούτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. κύριε σταμάτη
    το επίθετό σας είναι μαμούτος ή μήπως είναι γαμούτος και το λογοκρίνετε όπως λογοκρίνει ο κανάκης το γαμάτο (μαμάτο)
    αν ισχύει το πρώτο ωραίο επίθετο
    αν ισχύει το δεύτερο είσαι τεράστιος και έχεις τον αμέριστο σεβασμό μου
    ναι είναι άσχετο με την συζήτηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για αρχή κύριε "Σταμάτη" να σας τονίσω ότι το να αναφέρεσαι ονομαστικά στον συνομιλιτή σου στο χωριό μου το θεωρούμε αντρίκεια συμπεριφορά. Και ως απόγονοι των 300 του Λεωνίδα κάτι ξέρουμε από αντρίκια συμπεριφορά.
    Επίσης, ως μέλος με φιλοδοξίες στους ακαδημαϊκούς κύκλους μάλλον γνωρίζετε ότι το να επικαλείσαι κάποιο γραπτό ή να χρησιμοποιείς τις ιδέες του δίχως αναφορά σε αυτό ονομάζεται λογοκλοπή.
    Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι έπραξα όπως όφειλα, με βάση την προσωπική ηθική μου και τον κώδικα δεοντολογίας μου.
    Τώρα, αφού βάζετε αριθμούς:

    1) Όχι κύριε Μαμούτο, μην προσθέσετε, όλοι ξέρουμε τι άνανδρη φάρα είμαστε.

    2) Φυσικά. Σκέφτομαι να γυρίσω σε Μπουκοφσκικά έργα περί συγγραφέων φαντασίας με τα όσα βλέπω τριγύρω μου

    3) Κάντε το κι εσείς το ποστ για τους Manowar, η μπλογκόσφαιρα μας χωράει όλους

    4)Την επίθεση κύριε Μαμούτο την ξεκινήσατε εσείς και μάλιστα αναίτια, καταλογίζοντάς μας ευθύνες για υποτιθέμενη υπονόμευση του έργου σας επειδή προσβάλατε (παρουσία κοινού) εκδότη του χώρου για κάτι που είχε (όχι εξακριβωμένα) πει σε ιδιωτική συνομιλία και το οποίο έχετε πολλάκις αποδείξει ότι είναι αληθές (και για να μην έχετε αμφιβολίες, παραθέτω απόσπασμα από το blog σας: "Έτσι, το βράδυ της Παρασκευής (25-9-2009), όπως πάντα αργοπορημένος, στρίμωξα το αυτοκίνητό μου σε ένα στενό κοντά στην πλατεία Βικτωρίας, διέσχισα την κατειλημμένη από τα «ακαθόριστα προπλάσματα… φτιαγμένα πρόχειρα από το δυσώδες και γλοιώδες υλικό της σαπισμένης γης (που λέει και ο Λάβκραφτ)» περιοχή και βρέθηκα στο On Stage Club." (από την ανάρτηση σας 'Η συναυλία των Domine' link http://flefaloarticles.blogspot.com/2009_10_01_archive.html 7η παράγραφος).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. (συνεχίζοντας γιατί το blogger δεν δέχεται τόσο μεγάλη απάντηση)
    Επιπρόσθετα η επίθεσή σας έγινε με ανάρμοστη προς τη θέση σας φρασεολογία επειδή ο υποφαινόμενος σχολίασε ότι βρήκε άστοχο το σχόλιο σας ότι ο Λαβκραφτ έγραφε Φανταστικό ρεαλισμό και μια κοπέλα που παρευρέθηκε στην ομιλία σας δήλωσε ότι βρήκε στείρα την παράθεση φιλολογικών όρων από το πρόσωπό σας και όχι μόνο (με τη φράση 'νιώθω ότι δε μου άφησε τίποτα'.
    Να σας θυμίσω επίσης ότι σε συνομιλία σας μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας αναφέρατε επίλέξη προς (και) το πρόσωπό μου "Ά, ρε κάτι "μαλαστούπες" στο κεφάλι που σας χρειάζονται!" (με mail με τίτλο "Τσου ρε" που μου στείλατε στις 12 Μαΐου) όταν όμως ερωτηθήκατε από εμένα αν σκοπεύετε να τις ρίξατε εσείς ο ίδιος επιδείξατε τον ρομαντικό ηρωισμό να γυρίσετε αλλού την κουβέντα, πιθανότατα για να μην χυθεί το μιαρό αίμα μου στα μάτια του πατέρα Ήλιου και προσβληθεί.
    Οπότε μην απορείτε διόλου για το τυπογραφικό 'η συγγραφείς', δεν ήταν τυχαίο, ήταν μοιραίο.

    Το πρώτο μου κείμενο, αν διαβάσατε καλά, αφορούσε τους πάντες. Το ότι κολλήσατε στο παράδειγμα για τη φωτογραφία και τις Σταλινικές πρακτικές σας να διαγράφονται άτομα που προσέφεραν πολλά στη λέσχη σας επειδή είχαν τα ΑΡΧΙΔΙΑ να σταθούν δίπλα στους φίλους τους, παρόλο που συκοφαντήθηκαν από το πρόσωπό σας και κλήθηκαν σε εξευτελιστικές "ομολογίες" αποδεικνύει το ποιοι είναι οι πραγματικοί Ήρωες και ποιοι οι κακομοίρηδες που έχτισαν ένα καστράκι γιατί που να ανεβαίνεις μωρέ στην κορυφή.

    ΥΓ: Όχι, πείτε μου, μετά το (4) δε θα έπρεπε να γράψω το Μπουκοφσκικό μυθιστόρημα που λέγαμε στο (2);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος1:26 π.μ.

    Αγαπητέ μηδενιστή βλέπω ότι πάντα παραμένεις το ίδιο αυτάρεσκα χλαπάτσας και ομολογώ πως αυτή σου η εμμονή έχει αρχίσει και με εκνευρίζει!!! Ευτυχώς για σας ο Σταμάτης είναι πάντα ευγενικός και τηρεί τα προσχήματα ακόμη και στις χυδαίες επιθέσεις που δέχεται..Δυστυχώς εγώ όχι!
    Πρώτον "τόσο δα σε λέω" ( το μοριό σου?) εγώ εκτός από Manowar γουστάρω περισσότερο και Kreator και όπως κατάλαβες ( εκτός αν το όνομα πάει στο μυαλό σου) είμαι λίγο οξύθυμος! δεν με ξέρεις (ούτες ο άλλος φλωρό-ιντερνετάκιας) και λες ότι είμαι καναπεδοϊστορίας. Λοιπόν αν θέλεις μπορούμε να ανταλλάξουμε στοιχεία να βρεθούμε και να με γνωρίσεις ώστε να διαγνώσουμε την σχέση μου με τον καναπέ! Δεύτερον έχω μια απορία. Ρε μηδενιστή αρ...δια ο Χατζηκυριάκος που με ικέτευε ως τον "φιλελεύθερο" της παρέας να τον ψηφίσω??? Κ αν θέλει ας βγει να το διαψεύσει εδώ και τώρα! Ποιός είναι ο σταλίνας και ποιός όχι!
    voodoo child

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος1:30 π.μ.

    Α και το μεταπτυχιακό με Ι!!!!!!
    voodoo child

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπητέ ανώνυμε, για τον ευγενικό Σταμάτη δε θα σχολιάσω.
    Για την εμμονή μου πάλι, εγώ βλέπω τον Μαμούτο και τα παλικάρια της ΦΛεΦαΛο να γράφουν εδώ και να βρίζουν και έχω δεχτεί ουκ ολίγες φραστικές επιθέσεις επειδή ο Ευγενικός Κύριος Σταμάτης ξυπνάει κάθε βράδυ περιτριγυρισμένος από σκιές που θεωρεί αντιπάλους.
    Έτσι ξαφνικά είμαστε σκοτεινοί συνωμότες.
    Για την ψήφο στον Χατζηκυριάκο δεν ξέρω τι έχει παιχτεί. Υποτίθεται όμως ότι στα προεδρία σας μπαίνουν μόνο φοιτητές και αυτός από όσο ξέρω έχει πάρει το πτυχείο του από πριν τον γνωρίσω, κάπου στο έτος 2005, ή μήπως οι κανονισμοί για τη συμμετοχή στη Φ.Λε.Φα.Λο έχουν αλλάξει και προστέθηκε/αφαιρέθηκε αυτό;
    Η αλήθεια όμως παραμένει: διαγράφηκε επειδή η λέσχη σας θεώρησε ανεπίτρεπτο το να μιλήσει για το βιβλίο ενός φίλου του. Εσύ θα το ανεχόσουν αυτό; Θα άφηνες τον κάθε Μαμούτο να σου υπαγορεύει τι θα κάνεις στην πέρα από τη Φ.Λε.Φα.Λο ζωή σου;
    Οι υπόλοιποι αλήθεια τί κάνατε; Τι νομίζεις ότι θα κάνουν για εσένα οι "συμπολεμιστές" σου αν μεθαύριο πέσεις σε δυσμένεια;
    Έτσι, τροφή για τη σκέψη σου.

    ΥΓ1: Και το Σταλινικός το αναφέρω γιατί ο θείος Ιωσήφ είχε την τάση να σβήνει τους διαφωνούντες από παλιές φωτογραφίες του.

    ΥΓ2: Το μεταπτυχιακό το γράφω με 'ει' για κάποιον λόγο. Νομίζω αυτή είναι παλίοτερη ορθογραφία αλλά πιθανότατα να κάνω και λάθος, ευχαριστώ που το επισήμανες (έχετε πάντως μάτι γαρίδα ρε φίλε, όλα τα τυπογραφικά τα πιάνετε με τη μία)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Και όποιος δε με πιστεύει για τις φωτογραφίες, Πριν τη διαγραφή του "συμπολεμιστή" και "πνευματικού αδερφού" : http://i41.tinypic.com/a2tde8.jpg και http://i42.tinypic.com/abpabo.jpg
    (από την απάντηση Μαμούτου στο www.sff.gr)

    Μετά τη διαγραφή: http://3.bp.blogspot.com/_bunGOWgawm8/Sp-5aatMkCI/AAAAAAAAAVI/LuJRSsIREpI/s400/2.jpg (από την ανταπόκριση για την παρουσίαση του Μόρρις: http://flefaloarticles.blogspot.com/2009/09/blog-post_03.html

    Και φυσικά όταν σας έγραφε άρθρα όπως αυτό εδώ: http://flefaloarticles.blogspot.com/2009/05/2008-2009.html τα μοστράρετε στη σελίδα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος3:48 π.μ.

    "I am in sir... oh- oh god! It's... it's full of nerds sir. I can't... I can't continue... argh nerd hypermass is critical

    PULL OUT! PULL OUT! PULL-AAAARRGGGGHHH-"


    ---End Of Transmission---

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος5:08 π.μ.

    Ανωρυμε:
    Θέλω να ξέρεις οτι τρέμουν τα γόνατα μου μόνο και μόνο που διάβασα το σχόλιό σου. Δεν εχω σχέση με την κατάσταση αλλά είσαι τόσο γαμάτος που δεν μπορούσα να μην απαντήσω. Θες να βρεθούμε πλατεία να δαρθούμε κι έτσι?

    Είσαι γελοίος ρε, τράβα πίσω στην σπηλιά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ήρθαν οι αγροκαλλιεργητές από την ανωνυμία να μας πούνε τι είναι πέναλτι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Κύριε Μαμούτο (μιας και μου απευθύνατε τον λόγο, έστω και επιπόλαια) η Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ και ο Μιχάλης δεν αποτελούν το σύνολο του ελληνικού φανταστικού, ούτε το μόνο τμήμα του που εσχάτως αναλώνεται σε αψιμαχίες. Αναφερόμουν και στη δική σας διένεξη, αλλά δυστυχώς όχι μόνο σε αυτήν. Γενικά, πολύς κόσμος τείνει να εκλάβει πράγματα που είναι γενικά, ως προσωπικές προσβολές στις οποίες επιβάλεται να απαντήσει.

    Όταν είπα για γράψιμο, δεν αναφερόμουν σε άρθρα, αλλά σε λογοτεχνία. Μπράβο για τη δουλειά που κάνετε για την προβολή του φανταστικού και για το περιοδικό σας που έχει φτάσει στα χέρια μου. Αλλά για να αλλάξει το σκηνικό (όπως πολύ σωστά λέτε ότι πρέπει να γίνει) και για να αποδώσει μια τέτοια αλλαγή μακροπρόθεσμα, πρέπει επίσης να έχουμε και κάτι για να προβάλουμε, δηλαδή αξιόλογα ελληνικά κείμενα του φανταστικού.

    Και δεν είμαι βέβαιος ότι πρέπει οπωσδήποτε να σιχαθώ κάποιον. Είμαστε λίγοι και περιθωριοποιημένοι όπως λέτε, οπότε ποιος ο λόγος να διαπληκτιζόμαστε; Για την πρώτη θέση σε έναν πολύ στενό χώρο που δεν έχει ανάγκη για διαγκωνισμούς, αλλά για την προσφορά του καθενός μας, όσο μικρή ή μεγάλη θέλει και μπορεί έκαστος;

    Ακόμη κι αν υπάρχουν προσβολές ή επιθέσεις, δεν υπάρχει λόγος να ανεβαίνουν οι τόνοι, και μάλιστα ετεροχρονισμένα. Η ταπεινή μου γνώμη είναι πως μεγαλύτερο κλέος μπορεί να κερδηθεί με παραγωγικά παρά με καταστροφικά έργα. Εγώ θα προτιμούσα να προσθέσω ένα ακόμη άρθρο ή μια ακόμη ιστορία στο ενεργητικό μου, παρά έναν θρίαμβο σε λεκτική αντιπαράθεση η οποία θα καταβρόχθιζε τον χρόνο μου και τον χρόνο του αντιπάλου μου δίχως να αποδώσει τίποτα στην κοινότητα του φανταστικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Να συμπληρώσω στα όσα λέει ο Λευτέρης στο "Αλλά για να αλλάξει το σκηνικό... πρέπει επίσης να έχουμε και κάτι για να προβάλουμε, δηλαδή αξιόλογα ελληνικά κείμενα του φανταστικού" και: αξιόλογες μελέτες και αρθρογραφία πάνω σε αυτό. Εντάξει, θα ήταν μαλακία από μέρους μου να μπω στη λογική του να συγκρίνω ένα φοιτιτικό fanzine με αντίστοιχα άρθα σε εμπορικές προσπάθειες όπως πχ το Fantazy Heroes (με το οποίο και συνεργαζόμουν και ξέρω τι στάνταρ υπήρχαν και τι δουλειά έπεφτε). Μαγκιά σας που το βγάζετε και καλά κάνετε και μακάρι να υπήρχαν και περισσότεροι, αλλά αφού το κάνετε, αντί να βγάζετε πολεμικά ανακοινωθέντα και να στήνετε κυνήγια μαγισσών, προσπαθήστε να το κάνετε κάθε τεύχος και καλύτερο. Για παράδειγμα, Σταμάτη, αν και δείχνεις να έχεις το φιλολογικό υπόβαθρο και τις θεωρητικές γνώσεις, στο δοκίμιό σου για την πορεία του Φανταστικού μέσα στο χρόνο ξεπετάς στα πολύ γρήγορα τα τελευταία 50 χρόνια. Προσωπικά, όσο κι αν καταλαβαίνω την αγάπη σου και τις γνώσεις σου για τον ρομαντισμό, θεωρώ ότι οι γενιές από τον Moorcock και μετά άξιζαν ένα πέμπτο μέρος, διότι, όπως και να έχει, αυτούς έχουμε πιο πρόσφατους, αυτούς διαβάζουμε σήμερα και αυτοί είναι που χρειάζονται τις μελέτες όχι κάποιοι για τους οποίους η φιλολογική κοινότητα έχει γράψει τα άπειρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κάτω τα χέρια από τη Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ ρε τσουτσέκια!!
    Αφού δεν φοβάστε γιατί δεν εμφανίζεστε να δούμε τι πουστράκια είστε.
    Τα θυληκά γένη σου ταιριάζουν Μιχαλάκη.
    Τόσα δα σε λέω, το λιλί της μανούλας σου ήταν άπλητο όταν σε γένησε; Που την είδες την ανωνυμία καριολίτσα, αφού γράφει voodoo child.
    Αλλη δουλειά από το internet δεν έχετε ρε κοτούλες; Βλέπω απαντάτε αμέσως.

    Μοναχά Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ!
    Μοναχά Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ, όπως λέει και ο Αρχηγός.

    Και κάτι ακόμη,
    ΠΡΟΔΟΤΗ ΠΟΥΣΤΡΑΚΟ ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟ
    για να μην ξεχνιόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος2:30 μ.μ.

    πλακα εχει αυτη η Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ.
    βριζει, απειλει, διασυρει....
    ετσι οπως το πατε με κανετε και αναρωτιεμαι αν το ΦΑ απο το Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ. σημαινει Φοιτητική Λέσχη Φασιστικής Λογοτεχνίας.
    γιατι αρνειστε την ελευθερια λογου και συγγραφης στον nihilio;
    εχει δικαιωμα να γραφει οτι θελει, εσεις γιατι ασχολειστε με αυτο τον χειριστο τροπο;
    γιατι φαντασια πολυ δεν βλεπω στα σχολια σου skull.
    δεν σε ξερω nihilio αλλα απο τον τροπο και μονο που σου απευθυνονται εχω ταχθει με εσενα και αυτο τον κυριο χατζηκυριακο εξαιτιας της επονομασιας που του προσαπτεται και δεν θελω να επαναλαβω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. μα κύριε σκαλ μου
    οι άλλοι δυο ήταν τελείως ανώνυμοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος2:41 μ.μ.

    Τι να πω ρε μάγκες είστε λίγοι και με επιβεβαιώνεται. Από καναπές αγροίκος και τούμπαλιν.. Αποφασίστε πια! Δεν μίλησα για ξύλο αλλά ήμουν σίγουρος πως ξαφνικά ως αυθεντικά φλωράκια θα το πηγαίνατε εκεί για να δείξετε πόσο άξεστοι είμαστε... Πουστράκια το είπα. ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΗΡΩ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ! Είτε με το λόγο είτε με σφαλίαρες χαμένοι θα βγείτε ακριβώς επειδή σαν αγροίκος που είμαι αυτά που λέω- κ κάνω- τα πιστεύω( βάλε κανένα όνομα έστω μωρή λουλού)! Και nihilio κάποτε στην ζωή πρέπει να διαλέγουμε στρατόπεδο. Δεν γίνεται να τα έχουμε με όλους καλά. Τέλος ακόμη και αν είχα κόντρα με τους συμπολεμιστές μου όπως λες δεν θα τους άφηνα ποτέ να με δίωξουν. Θα έφευγα μόνος μου, και δεν θα κλαιγόμουν δεξιά και αριστερά... γκεγκε??? ελάτε και με τα μηχανάκια....
    VOODOO CHILD( με κεφαλαία για όποιο φλωρί δεν το είδε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος5:00 μ.μ.

    Watch our writer's block, from all around the world
    Staring at a screen, on our looser's whim
    All are gathered here, travesty is sheer
    The words will fill the blog, bringing chatter to us all

    We alone will publish, writing that is cool
    We own the right, to mock the slight, we're here for none of you
    Now swear the sweat upon your keys will never dry
    Sit and flame together, beneath the neon light

    Brothers everywhere rest your hands onto the chair
    we're writers
    Writers of the World
    like fakes without spine
    sworn to cry and whine
    we're writers, writers of the world

    Many write against us, but they will never win
    We said we would return and here we are again
    To bring them all detention, censorship and ban
    We are the hammer of the mods, we are worms outside the can

    There they wait in fear with mice in feeble palms
    With dreams to be in publish first one should be a sham

    I call them on and charge them with a life that is too bland
    And in their final hour they shall accept our shiny glam

    Brothers everywhere... etc

    If I should die writing my fanboys who drool by my side
    Copy my cliche and typos tell my publisher how they tried
    Until then I will be a fop I will write with zeal my rubbish
    All who stand in my way will never hope to publish

    Brothers everywhere... etc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΜΟΝΑΧΑ ΦΛΕΦΑΛΟ, Stelios5:01 μ.μ.

    Πουστρο-nihilio, σωστή η αναφορά σου στο θέμα Σωτήρχου. Αποκαλύπτεις έτσι ποιος είναι ο πραγματικός λόγος που κοκκίνισαν τα μαγουλάκια σας (κι όχι φυσικά αυτά που λέγατε κάποτε για δήθεν απότομη συμπεριφορά του Σταμάτη σε σχόλιό του στο sff). Μαρτυράτε χωρίς ξύλο. Φαντάσου και να το φάτε τι θα γίνει...

    Όσον αφορά το αν αυτά που αναφέρεις ειπωθηκαν ή όχι από τον γκαβούλιακα, το ξέρει καλά ο Χατζηκυριάκος αλλά κι εσύ (την αλληλογραφία σου με το Σταμάτη την έχουμε διαβάσει κι εμείς και θυμόμαστε που το παραδέχτηκες).

    Τώρα, για την καταγωγή σου από τη Λακωνία, μάλλον για απόγονος του Εφιάλτη μου κάνεις.

    Αντρισμό δεν μπορεί να έχει μια ρόμπα όπως εσύ. Άσε τους αρχαίους Σπαρτιάτες, η μικρή-Λουλού είναι το πρότυπό σου.

    Το σχόλιο για τη φωτογραφία δείχνει το πόσο ψεύτης και πουτάνας γιός είσαι, γιατί αυτή είναι φωτογραφία από το sff, πριν αρχίσουν τα σκηνικά, και όχι από το blog μας.

    Η γελοιοποίηση σού και της παρεούλας σου είναι εμφανής. Εμείς δεν ασχοληθήκαμε ποτέ μαζί σας. Ως Λέσχη ρυθμίσαμε όπως έπρεπε τα εσωτερικά μας και μέσα σε αυτά περιλαμβανόταν η διαγραφή του κυρίου Χατζηκυριάκου για ζητήματα ηθικής τάξης, αλλά τι να ξέρουν οι μηδενιστές από ηθική; Ποτέ όμως δεν τον κατηγορήσαμε. Γιαυτό κρατήσαμε και τα άρθρα του στο blog. Γιατί θεωρούσαμε ότι ως κύριοι τέτοιες συμπεριφορές δεν μας αρμόζουν. Αυτός όμως άρχισε τα ειρωνικά σχόλια στο sff, εσύ έγραψες πρώτος άρθρο εναντίον μας.
    Και μόνο το γεγονός ότι ασχολήθηκες τόσο πολύ μ,ε τα εωτερικά μας δείχνει πόσο σε πονάει η όλη δράση της Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ. Ε, αυτό θα συνεχιστεί. Ρούφα τη μπανάνα σου, λοιπόν, και κάνε μόκο. Κι άσε τις ψευτομαγκιές, ξέρεις ότι είσαι μισή σφαλιάρα για οποιονδήποτε από εμάς.

    Όσο για την κυρία/ο ανώνυμη/ο, δυστυχώς στον κόσμο που ζούμε ακόμη και τα νιαμού όπως ο nihilio και η τόσα δα, έχουν δικαίωμα γνώμης. Κανονικά όμως δεν θα έπρεπε. Γιατί είναι ανάξιοι να σχηματίσουν ιδέες και απόψεις. Μόνο σκατά και χολή έχουν στα κουφάρια τους.

    Κι όπως είπε ο skull, ΠΡΟΔΟΤΗ ΠΟΥΣΤΡΑΚΟ ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Απολαυστικοί είστε παιδιά, μου προσφέρατε γέλιο. Να'σαι καλά Νιχίλιο που τους ξεσηκώνεις να γράφουν τέτοια μαργαριτάρια.

    Η χρήση των λέξεων "προδότης", "ηθική", "Η Λέσχη" (με κεφαλαίο) ή "Μαρτυράτε χωρίς ξύλο" είναι απλά ιδιοφυιής. Είστε τέλειοι, συνεχίστε έτσι! Ανυπομονώ να κάνετε και τηλεοπτική εκπομπή να σας δείχνει η Ελληνοφρένεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμος5:21 μ.μ.

    Να υποθέσω πως η ηρωική αριστοκρατία της Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ. αναγκάζεται εκ των περιστάσεων να εκπέσει σε ύβρεις και απειλές ώστε να προστατέψει τον Kaiser της; Θα προχωρήσει άραγε σε προγραφές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΠΡΟΔΟΤΗ ΠΟΥΣΤΡΑΚΟ ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟ

    θα χαλούσε το ντίαλ το μουνόπανο το παίζει και ΑΕΚ

    και επειδή έχουμε αρχίσει να ξεφεύγουμε
    ήρθε η ώρα να λυθεί μια και καλή αυτό το θέμα
    και θα λυθεί στο γκριντ
    ρολάρετε χαρακτήρες ρε μουνιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ανώνυμος5:26 μ.μ.

    ότι και να πείς είναι λίγο... δεν υπάρχουν ούτε προδότες, ούτε ηθικές αξίες, ούτε η βίαιη αντίδραση στον φασισμό της άγνοιας και της χαζομάρας. Αυτά σήμερα προκαλούν γέλιο..Όσοι τα υπερασπίζονται είτε είναι γραφικοί είτε βλέπουν φαντάσματα. Ευτυχώς πάντως γραφικοί πάντα υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπαρχούν...Οι υπόλοιποι να τα έχετε με όλους καλά(όπως λέει και η μαμά) μπας και εκδοθείτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. τελευταίε ανώνυμε είσαι φλώρος
    μπες στο κλίμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ανώνυμος5:37 μ.μ.

    voodoo child
    Ρε tzeentchakos9 προσπαθείς να ξεπεράσεις και τον nihilio? Ποιός προστατεύει τον Κάιζερ και ποιός την βλακεία του. Εσύ λες για καναπέ και εγώ σου απάντησα αναλόγως. Είσαι τόσο κότα που απλά κάνεις πως δεν άκουσες και συνεχίζεις... Η βλακεία και το σύμπαν δεν έχουν όρια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ανώνυμος5:40 μ.μ.

    μπεεεεεεεεεεεεεεεεεε! μωρή μπασαβιόλα... τώρα μπήκα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Τόσους ανωνυμους ούτε το /b/ ρε παλικαρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. mou 8umizei ligo die Welle... traurig

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. μπασαβιόλα
    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
    θεός
    ναι μαρή σακαφιόρα μπήκες


    μόλις μπήκαν και οι δυνάμεις του άξονα
    πανικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. τι σημαίνει μπασαβιόλα και σακαφιόρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. μπασαβιόλα είναι ένα είδος κοντραμπάσου
    ή κάτι τέτοιο

    σακαφιόρα είναι το χαλασμένο σύκο
    αλλά χρησιμοποιείται για να περιγράψει γυναίκες
    μάλλον χαλασμένες

    και για να μην ξεφεύγουμε
    να ψάξεις στο γκουγκλ ρε τσόκαρο που θα μας ρωτήσεις κιόλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. lass mich in ruhe du bösser bösser mensch

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ανώνυμος7:02 μ.μ.

    voodoο child να υποθέσω ότι αυτά που είπατε πιο πρίν για Αρχηγό και Λέσχη δεν τα εννοούσατε ε;

    Όσο για τον καναπέ, είναι προφανές ότι ο Αρχηγός κάθεται σε αυτόν και στέλνει την ηρωική αριστοκρατία να καθαρίσει.

    Για επιλογή στρατοπέδων, θα σου απαντήσω με το εξής (παραφράζοντας τον Al-Ma'arri):

    Two make humanity's universal camp
    One man intelligent without fanaticism
    And one, fanatical without intellect

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ανώνυμος7:15 μ.μ.

    Τσόκαρο; Σας προκαλώ σε μονομαχία. Με χαικού.

    Βαθύς ο γαλαξιακός βόθρος
    που σκώληκες λυμαίνονται
    μέσα στο μιαρό κεφάλι
    αυτού που ολίγο ομιλεί.

    Πράσινη η προβιά
    του βόρειου βοσκού
    που κονσέρβες σερβίρει
    σε φόντο πορτοκαλί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Stalingrad7:17 μ.μ.

    The Leader is one, Flefalo is one,the cowards are everywhere until they find the ones
    Respect Flefalo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Ανώνυμος7:36 μ.μ.

    Voodoo child
    Ρε γελοίε γαμώ τη φλωριά σου και τη βλακεία σου, αμόρφωτε που είπα έγω για αρχηγούς? Αρχικαραγκιόζη? Εγώ αρχηγό δεν έχω και μιλάω για μένα. Κοίτα μωρή λούγκρα τι λέω εγώ όταν απευθύνεσαι σε μένα... Αλλά είσαι τόσο καναπές που πάλι δεν απαντάς... Μονομαχία κάνουν όσοι το 'χουν.Οκ λούλη???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ανώνυμος7:49 μ.μ.

    Εσύ μπορεί να μην είπες αλλά οι "συμπολεμιστές" σου είπαν και δεν είδα να τους τη λες γι αυτό... Η από τη μία μιλάτε για τη γαματοσύνη της Λέσχης σας κι από την άλλη θέλετε να σας κρίνουμε ξεχωριστά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ανώνυμος8:29 μ.μ.

    Voodoo child
    Που πήγε ρε χλε χλε η δημοκρατία σου τώρα? θα μου πεις και τι θα κάνω ρε καραγκιοζάκο? Οι συμπολεμιστές μου σέβονται και εμένα και τον καθένα μέσα στην ΛΕΣΧΗ (που αξίζει τον σεβασμό )! Εσένα και τους ομοίους σου δεν σεβόμαστε γιατί δεν εμπνέετε σεβασμό αλλά οργή και λύπη για την κατάντια του ανθρωπίνου είδους. Και εγώ φλώρε στην πέφτω προσωπικά . Άρα περιμένω να μου την πέσεις και εσύ!αλλά δεν θα πέσεις στο επιπεδό μου. Κοιτάτε ρε κάτι παιδάκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Ανώνυμος9:00 μ.μ.

    Οργή και λύπη για την κατάντια του ανθρώπινου είδους εμπνέει μόνο ο ανόητος φανατισμός σου και ρινοκερίτιδα που σε έχει καταλάβει. Δεν έχει νόημα να προσπαθήσεις να αντιμετωπίσεις την εφόρμηση του ρινόκερου, καθότι παχύδερμο δε νοιώθει. Αλλά προφανώς όσοι είναι στη Λέσχη (ακά Κόμμα) θεωρούνται από τα υπόλοιπα εν δυνάμει παχύδερμα αποδεκτοί, ενώ όσοι είναι έξω όχι. Τα παιδάκια μιμούνται ζώα σαν κι εσάς απ' ό,τι ξέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. μα τι λεσχη ειναι αυτη που ολα τα μελη της φαινεται να διαθετουν υπερμετρη δοση επιθετικοτητας και τραμπουκισμου;
    τις πταιει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Ανώνυμος9:54 μ.μ.

    Voodoo child
    M'άρεσε αυτή η ρινικερίτιδα.Φλωράκο αρχίζεις να με ψυχολογείς! Άργησες αλλά το κατάλαβες. Γιαυτό αφήστε μας να κάνουμε τη δουλειά μας και μη γράφετε αρθράκια και μαλακιούλες. Ότι θέλετε αλλά όχι για μας( άμμεσα η έμμεσα). άλλο ελευθερία έκφρασης άλλο ελευθερία προσβολής και μάλιστα από άτομα που δεν είναι ικανά να υπερασπιστούν αυτά που γράφουν. Γιατί αν ξυπνήσουν οι Ούνοι άμα λάχει καίνε και την Ρώμη! Spousti η λέξη που ψάχνεις είναι μάγκας!Άντε γειά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Voodoo δεν τα θυμάσαι καλά μου φαίνεται (ή δεν σου τα είπαμε καλά). Μόνος μου έφυγα, δεν με έδιωξε κανείς. Και δεν κλάφτηκα πουθενά, αντιθέτως το διασκέδασα στην πορεία.Γκέγκε;
    Βλέπω πάντως επιμένεις να βλέπεις τη ζωή χωρισμένη σε στρατόπεδα. Αυτή είναι η ενότητα του Φανταστικού που προβάλει η Λέσχη;
    Μεγαλύτερη απάντηση θα την δεις στο δικό μου blog μιας και αρκετά τσίρκο το κάνετε και εδώ.
    Skull ωραία γλώσσα χρησιμοποιείς για να παρουσιάσεις τη λέσχη. Θυμάμαι διαφορετικό το επίπεδο των μελών αλλά μάλλον εσύ ξέρεις καλύτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. gangstaz
    α κύριε βούντου τσάιλντ μας
    εδώ θα τα χαλάσουμε
    δεν προσβάλαμε
    κρίναμε
    και όσο για τα ορθογραφικά λάθη που είχες αναφέρει στο πρώτο σχόλιο
    ούτε εσύ τα προσέχεις ιδιαίτερα
    έτσε;
    έτσε;
    και το σπούστη δεν ήταν καλό
    ξαναδοκίμασε
    κάτι σε σπούκυ λούγκρα ίσως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. χμμμ...οχι δεν ειναι αυτη.
    μαντεψτε ξανα.
    στις τρεις καιγεστε!

    και αν αυτο το spousti ηταν υπονοουμενο για την αγαπημενη σας οπως εχω διαπιστωσει υβριστικη λεξη, βρειτε αλλη εξισου ευρηματικη για εμενα γιατι ειναι λιγο δυσκολο να με αποκαλεσετε ετσι.
    ειμαι γυναικα!

    αληθεια γιατι εξαπολυετε την επιθετικοτητα σας προς ολες τις κατευθυνσεις;

    και επαναλαμβανω τις πταιει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Ανώνυμος10:22 μ.μ.

    Voodoo Child
    Που σε μωρή! Χα χαχαχα!Πάντα αστείος! Θυμάμαι πολύ καλά γιατί τα πες σε μένα! Και ξέρεις καλά πως το τσίρκο δεν είναι η ΦΛΕΦΑΛΟ. Είσαι το μόνο άτομο που ΔΙΩΞΑΜΕ μέσω της λαϊκής ετυμυγορίας από τη λέσχη και όχι επειδή το ήθελες (απλά ως κότα δεν ήρθες στην συνέλευση, αλλά αυτή έγινε ούτως η άλλος και σε έστειλε).
    "Τόσο δα" σε σένα δεν απαντάω καν. Είσαι μια τρίχα από τα αρχίδια του Χατζηκυριάκου(δηλαδή γάμα τα) μπασαβιόλα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Ανώνυμος10:24 μ.μ.

    Voodoo Child
    Spoutana είμαι υπέρ της ισότητας των φύλων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Voodoo child:
    α) Δεν απάντησες, τι ψήφο ήθελε τελικά ο Χατζικυριάκος; Δε σου έχει μάθει καλά το μάθημά σου ο Μαμούτος να αλλάζεις το θέμα, μένεις μετεξεταστέος
    β) Ποιος είναι αυτός ο ανώνυμος από τη λέσχη σας που γράφει το όνομά σου με κεφαλαία και μετά σε βρίζει;


    Επίσης, προς κάποιο άλλο από τα φυντάνια της παρέας σας, ο Εφιάλτης ήταν Σπαρτιάτης μόνο στην ταινία. Και το βιβλίο (του Ηρόδοτου) ήταν καλύτερο... Αλλά εντάξει, ο Σταμάτης δεν έχει τι να πει και έβαλε τα δεύτερα να βγάλουν το φίδι από την τρύπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Ανώνυμος10:39 μ.μ.

    Voodoo Child αφού είσαι τόσο γαμιάς γιατί δε μας λές και το όνομα σου να ξέρουμε ποιος μαλάκας είσαι?

    Φασιστακια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. πολυ καλυτερα τωρα!

    διαπρεψατε παλι με την ευφραδεια του λογου σας και την ευρηματικοτητα σας!

    θα αναγκαστω ομως να σας καλυνηχτησω μια και φευγω αλλα εσεις συνεχιστε αν θελετε.
    δεν θελω να σας στερησω την ευχαριστηση καθως εξαπολυετε την επιθετικοτητα σας προς καθε ενδιαφερομενο και μη χωρις να μπορειτε να εξηγησετε γιατι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Ανώνυμος10:58 μ.μ.

    Voodoo Child
    Nihilio είπαμε είσαι μαλάκας και το δείχνεις. Πάλι δεν κατάλαβα τι ρωτάς. Όπου βλέπεις voodoo είμαι εγώ. Τι δεν κατάλαβες? Και σε ποιά ψήφο αναφέρεσαι? Μ'αρέσει πάντως που ξέρεις τα εσωτερικά μας καλύτερα και απο μας. Ανώνυμε εγώ πρώτος πρότεινα όποιος γουστάρει να ανταλάξουμε στοιχεία και να τα πούμε στον πραγματικό κόσμο.( ο χατζηκυριάκος με ξέρει και μάλιστα καλά...ρώτα τον). Φασιστάκι πες με καλύτερα απο κοντά έτσι ώστε να μπορούμε να το "συζυτήσουμε"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Ανώνυμος11:01 μ.μ.

    voodoo child
    Βλέποντας nihilio άρχισα και 'γω τα ορθογραφικά! Μ'όποιο δάσκαλο καθήσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Ανώνυμος11:15 μ.μ.

    Μα καλά, είναι τώρα αυτό όνομα για λέσχη φαντασίας; ΦΑΛΑΦΕΛ; Σαν μωαμεθανικό σαντουιτσάδικο ακούγεται γαμώ τον αντιχριστόμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Voodoo: "Δεύτερον έχω μια απορία. Ρε μηδενιστή αρ...δια ο Χατζηκυριάκος που με ικέτευε ως τον "φιλελεύθερο" της παρέας να τον ψηφίσω???"

    Έχεις μπερδέψει την προβοκάτσια σου, στο Σταμάτη για briefing επειγόντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Ανώνυμος11:15 μ.μ.

    Τα Φαλάφελ είναι Μεσανατολίτικο φαγητό που συνήθως πουλάνε στους δρόμους. Γίνονται από όσπρια όπως ρεβύθια ή φούλια τα οποία μουσκεύουν στο νερό για πολλές ώρες και μετά τα λιώνουν και προσθέτουν τα μπαχαρικά και βάζουν αλεύρι ή πλιγούρι μέσα για να μη διαλύονται και μετά τα τηγανίζουν σαν κεφτεδάκια. Θα μπορούσαμε να τα αποκαλέσουμε ρεβυθοκεφτέδες της Μέσης Ανατολής, βέβαια πολύ διαφορετικά από τους δικούς μας τους ρεβυθοκεφτέδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Ανώνυμος11:18 μ.μ.

    XAXAXAXAAXXAAXXA FALAFEL LEEI O DIAVOLOS MPXAAXXAXAAXXAXAXAAXAAX ETSI THA LEGONTAI APO EDW KAI STO EKSHS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Ανώνυμος11:21 μ.μ.

    voodoo child
    Ψήφο να μείνει στην λέσχη. Στην συνέλευση που δεν ήρθε. Ποιά προβοκάτσια ρε θρασομπινέ? Μα καλά που κυκλοφορείτε όλοι εσείς???
    Ρε φλωροξέπλημα βάλε κανένα ρεβύθι στην κωλάθρα σου και μετά δάγκωσε τη πούτσα σου και τουμπεκιάσου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. ΜΟΝΑΧΑ ΦΛΕΦΑΛΟ, Stelios12:22 π.μ.

    Ανωνυμάκι μου, έλα παιδί μου, αφού γουστάρεις σηκωμένα σπαθιά, μην το ζαλίζεις...στείλε mail να κανονίσουμε συνάντηση στο ζεστό χωλ του σπιτιού σου. Θα έρθουμε όλοι μαζί. Καλά θα περάσουμε..

    Μιχάλη...banana!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. ΜΟΝΑΧΑ ΦΛΕΦΑΛΟ, Stelios12:30 π.μ.

    teen (πως στο διάολο αυτο-αυνανο-αποκαλείσαι)chak, τέλος πάντων Τεν Κάτε θα σε λέω εγώ είναι πιο πιασάρικο,
    ωραίος τρόπος να αυτοπροσδιοριστείς ως κότα.
    Κο-κο-κο μωρή λούγκρα.
    Έχεις λογο-κλεπτικό τάλαντο, μπορεί να εκδόσεις κάποιο έργο σου...μαζί με το nihilio και τον Χατζηκυριάκο, χο, χο, χο!!!

    Μιχάλη...banana!!!
    Ά, ξέχασα να σου πω για το Fantasy Heroes. Συνεργάστηκε μαζί σου, κακακακακακα, οι λάθος επιλογές πληρώνονται!
    Σίγουρα θα σου έχει πει ο Χατζηκυριάκος ότι μας τηλεφώνησαν πριν ένα χρόνο από τις εκδόσεις Anubis ζητώντας συνεργασία. Ίσως όμως αυτά να τα ξεχνάει.

    Και φυσικά δεν υπάρχουν πρώτα και δεύτερα στη Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ. Παίζουμε όλοι αντρίκια και το ίδιο.

    Ανώνυμε, ακόμη υγρό μου αιδοίο. Σε περιμένω να τελειώσεις στο σπαθί μου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Ανώνυμος12:55 π.μ.

    Warrior
    Κρυφόπουστας είσαι!!! Και εμείς γελάμε λούλη.Ούτε κόρακας ούτε κόλακας! Ήδη εκδίδεσαι μωρή! Αλήθεια ένσημα σου κολάνε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Ανώνυμος1:17 π.μ.

    ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΩΣ ΤΙΠΟΤΕΝΙΟΥ
    ΕΠΙΣΗΜΟ BLOG TΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ.
    Προσφέρει : Tσιμπουκάκι :15 ευρώ
    Πίπα-κώλο: 30 ευρώ
    Όργιο 3 ατόμων: 60 ευρώ
    Όργιο 4 ατόμων : 80 ευρώ
    Για παραγγελίες επικοινωνήστε στο 6976969699 με την τσατσά μας τον Μιχάλη Μπανάνα.
    Πιστωτικές κάρτες δεκτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  68. Ανώνυμος1:18 π.μ.

    Μιχάααααληηηη..........Μπανάνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. Ανώνυμος1:22 π.μ.

    Ζητήτε κοπέλα οποιασδήποτε ηλικίας για νεαρό καλλιτέχνη με θεληματικό πιγούνι και θέληση για πειραματισμό...τηλ 6976969699
    Ζητήστε το Μιχαλάκη......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Ανώνυμος1:25 π.μ.

    Μιχάλη η μαμά σου τα ξέρει αυτά που κάνεις στο net????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Ανώνυμος1:30 π.μ.

    Voodoo child
    Τελικά έχετε πλάκα ζώα!!! Λοιπόν ελπίζω κάποτε να τα πούμε και από κοντά.......
    Σκατά στους τάφους σας και αίματα στους κώλους σας.
    Μιχάλη Μπανάνα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Ανώνυμος1:31 π.μ.

    ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΩΣ ΤΙΠΟΤΕΝΙΟΥ
    ΕΠΙΣΗΜΟ BLOG TΗΣ ΣΥΓΓΡΟΥ.
    Προσφέρει : Tσιμπουκάκι :15 ευρώ
    Πίπα-κώλο: 30 ευρώ
    Όργιο 3 ατόμων: 60 ευρώ
    Όργιο 4 ατόμων : 80 ευρώ
    Για παραγγελίες επικοινωνήστε στο 6976969699 με την τσατσά μας τον Μιχάλη Μπανάνα.
    Πιστωτικές κάρτες δεκτές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  73. Ανώνυμος1:34 π.μ.

    Στις υποχρεώσεις σας ως μέλη του ΦΑΛΑΦΕΛ, εκτός από διαδικτυακό τραμπουκισμό και λάγνες ομοφυλοφιλικές φαντασιώσεις με μπανάνες σε κώλους αγνώστων (γιατί τους δικούς σας υποθέτω οτί τους μπήγετε μεταξύ σας) τί άλλο κάνετε;

    Α, και ΜΕΤΑΛ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  74. Ανώνυμος1:37 π.μ.

    Μιχάλη...banana

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  75. Ανώνυμος1:43 π.μ.

    μιχάλη μπανάνα........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Ανώνυμος1:47 π.μ.

    μιχάλη που είσαι????μπανάνα..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Ανώνυμος1:49 π.μ.

    http://www.youtube.com/watch?v=nYG0AFFBwYk
    Μιχάληηηηηηηη... ο γιατρός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  78. Swordmaster1:58 π.μ.

    Καταγγέλω τη Φ.ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ γιατί δεν με ενημέρωσε νωρίτερα. Τέτοια πουτανάκια είχε το στέκι του Μιχάλη και δεν το ξερά...Θα το κατοχυρώσω στο bourdela.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  79. Ανώνυμος2:18 π.μ.

    Μιχάλη...banana!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  80. Διόρθωση, Αρβανήτες ήταν οι μισοί, όχι Έλληνες
    (έτσι γιατί δεν είχαμε αρκετό flame ως τώρα)

    Keep going, μιλάμε για το καλύτερο flame που έχω διαβάσει στη ζωή μου. Σας έχει βάλει να πηδάτε μέσα από φλεγόμενους δίσκους ο Nihilio. Εύγε, τσιμπήστε κι άλλο ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  81. Ανώνυμος2:24 π.μ.

    Μιχάλη...banana!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  82. Swordmaster2:26 π.μ.

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  83. Βλέποντας όλον αυτόν τον κυκεώνα μυνημάτων δε μπορώ παρά να πω ένα μεγάλο μπράβο στους αδερφούς της Φ.Λε.Φα.Λο: Μόλις γίναμε όλοι ρεζίλι.

    Και, βλέποντας τα όσα ειπώθηκαν και για το άτομό μου και μια σειρά άλλων ατόμων από κάθε πλευρά πραγματικά με αφήνει έκπληκτό. Ίσως θα έπρεπε να σβήσω όλο αυτό το έκτρωμα και να πούμε ότι δε θα γίνει.

    Δυστυχώς δεν πιστεύω στο ότι πρέπει να θάβονται συζητήσεις που έγιναν δημόσια, πόσο μάλλον από γνωστούς-αγνώστους που μπορούν εύκολα να αποποιηθούν κάθε ευθύνη. Για αυτό αποφάσισα να απαγορέψω σε ανώνυμους χρήστες τη δημοσίευση σχολιών με ψευτουπογραφές. Κύριοι Skull, Voodoo Child και Swordmaster και Stelios, αν θέλετε κάνετε τα σχόλιά σας για μπανάνες μέσω λογαριασμών που αντιστοιχούν πλήρως στο πρόσωπό σας, όπως αρμόζει στην αρχή της non-deniability. Με ότι αυτό συνεπάγεται.

    Δυστυχώς από ένα σημείο και μετά έγινε ένας απίστευτος χαμός από ανώνυμα σχόλια. Τα ξανακοιτάζω και δεν μπορώ παρά να διαγράψω τα όσα ειπώθηκαν. Δεν μου αρέσει να κρύβω κάτω από το χαλί ανοιχτές συζητήσεις, αλλά νομίζω ότι το νόημα το πιάσαμε όλοι όπως και το ποιος εκφράζει τι τελικά.

    Καληνύχτα σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  84. Ρε παιδια αυτή η ΦΑΛΑΦΕΛ εχει να κανει τιποτα με την Κεντρική Εξαρχειακή Μονάδα Παλαιο-Αναρχικης Προζας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή