Παρασκευή, Δεκεμβρίου 11, 2009

Know your enemy

Για σήμερα ετοίμαζα ένα βαθυστόχαστο και φιλοσοφικό άρθρο, αλλά, επειδή βαριέμαι άνοιξα τα e-mail μου και είδα ένα chain mail που με εκνεύρισε αρκετά και το οποίο θέλω να σχολιάσω.

Τι έλεγε το μύνημα:
10 λόγοι που ο Mikeius είναι λιγότερο πρωτότυπος από μια μαύρη τρίχα στα αρχίδια του Maddox:

1. Ξεκίνησε την καριέρα του ως blogger με αφορμή ένα e-mail που απαριθμεί καμιά 50αριά εκνευριστικές κατηγορίες ανθρώπων. Απόσπασμα από το site του Maddox:
How did this site start? How do you promote your site?
This site started out as a text document containing a list of 50 things that "pissed me off." I circulated it to people on efnet #coders a long time ago, they liked it, so I posted my first page back in '97. I don't promote this site, all traffic has been generated by word-of-mouth alone.
2. Έχει για έμβλημά του ένα κωλοδάχτυλο. Το κωλοδάχτυλο του Maddox. Πάρε κι αυτό Μιχάλη!
3. Του αρέσει να επεξεργάζεται φωτογραφίες και να βάζει πάνω διαλόγους. Το ίδιο και του Maddox.
4. Του αρέσει να απαριθμεί πράγματα σε hate lists. Μαντέψτε και σε ποιόν άλλο... Ναι, ταινίες και τραγούδια, καλά είδατε. Ούτε εδώ είναι πρωτότυπος...
5. Βρίζει πολύ και αισχρά και από αυτό βγάζει γέλιο. Ο δάσκαλος και σε αυτό εξακολουθεί όμως να είναι ο Maddox.
6. Εκφράζει politically incorrect απόψεις με τις οποίες ταυτίζεται το κάθε καταπιεσμένο πρόβατο - ανδρείκελο. MADDOX.
7. Το παίζει κριτικός ταινιών. Ο Maddox είναι.
8. Δημοσιεύει τα hate mail του. Μάγγα, δεν ξέρεις τι θα πει hate mail!.
9. Το άρθρο του για τη γρίπη των χοίρων είχε 9 σχόλια. Του Maddox έχει 730.000 unique views.
10. Έδωσε 22 συμβουλές στις γυναίκες. Ο Maddox έδωσε 26 και διάβολε ήταν πολύ πιο αστείες...



Διαφορές:

* Ο Maddox χλευάζει όσους κάνουν ορθογραφικά λάθη στα mail τους και τους γελοιοποιεί. Ο Mikeius δεν ξέρει ορθογραφία αλλιώς θα έκανε κι εκείνος το ίδιο.
* O Μιχαλάκης το παίζει κάποιες φορές λίγο συναισθηματικός και νοσταλγός του παρελθόντος. Ο Maddox δεν έχει συναισθήματα!
* Ο Maddox μισεί τους bloggers. LOSER!


Με λίγα λόγια αν σας αρέσει το στυλ του Mikeius διαβάστε Maddox. Είναι ο original και έχει άπειρο περισσότερο γέλιο. Εκτός αν είστε ζώα και δεν ξέρετε αγγλικά.
Και Mikeius αν διαβάζεις αυτό το mail: Συγχαρητήρια, είσαι καλός μιμητής αλλά έχεις να φας πολλά ψωμιά ακόμα μέχρι να φτάσεις τον θεό... Αλήθεια, την πρωταπριλιά θα αλλάξεις κι εσύ τη σελίδα σου;


Δε θέλω να το παίξω υπερασπιστής του Mikeius του faeenamalaka. Το Blog του είναι διασκεδαστικό και οι δημοσιεύσεις βγάζουν γέλιο, οι δε απαντήσεις των haters ακόμα περισσότερo. Έχω κάτι θέματα κι εγώ προς κριτική, αλλά ξέρω ότι με κάθε δημοσίευση σκάει το γέλιο σε κάμποσα σημεία και αυτό μου αρκεί.
Αλλά γιατί ρε γαμώτο να αφιερώσει κάποιος τόσο χρόνο για να μας πει ότι ένας τύπος στο ίντερνετ γράφει όπως ένας άλλος τύπος στο ιντερνετ; Γιατί; Δεν το ξέρουμε νομίζει ότι το στυλ γραφής του κάθε ενός είναι αποτέλεσμα των όσων έγραφαν κάποιοι άλλοι πριν από αυτόν (ή νομίζει ότι ο Maddox εφεύρε αυτό το στυλάκι από το μηδέν); Κάτι πιο σοβαρό δεν έχει να κάνει στη ζωή του;
Δεν ξέρω, το όλο chainmail μου βγάζει κάτι πολύ θλιβερό και αυτό με ρίχνει, διότι, αντί να κάτσει να γράψει κάποιος αυτό το δεκάλογο μπορεί να κάνει κάτι πιο χρήσιμο με τη ζωή του. Πχ να κάνει κάποιο chainmail που δεν είναι καρμπον-αντιγραφή της Μαντοξολίστας για την οποία κατηγορεί κάποιον άλλο.
Μάλλον όμως είναι μόδα το να μισεί τον εκάστοτε πιο δημοφιλή blogger της σαιζόν (διότι τα ίδια είχαν γίνει και με τον Master G του Cave studioz). Τελικά συμπεραίνω ότι μάλλον κυκλοφορούν πολλοί κομπλεξικοί ανάμεσά μας που, αντί να προσπαθούν να γίνουν οι ίδιο καλύτεροι, κάνουν αγώνα για να ρίξουν όποιον είναι πιο πάνω από αυτούς στο επίπεδό τους. Μάλλον είμαι πολύ καθυστερημένος για να το καταλαβαίνω και να μου προκαλεί έκπληξη τελικά.

ΥΓ: Οι ανώνυμοι μπορούν να λυσσάξουν που δεν μπορούν να κάνουν σχόλιο από κάτω. Λυπάμαι, προτιμώ τα σχόλια να είναι επώνυμα (έστω και με ένα nick) όπως είναι και τα ποστ εδώ.

12 σχόλια:

  1. Κι εμένα με λυπεί το γεγονός...
    δεν σε πέτυχα msn και ήθελα να δω την αποψή σου για το θέμα.

    Γιατί να μην είναι στ'αρχίδια του κάποιος που ο Mikeius έχει τόσα visits; Καλά κάνει το παλικάρι... φου μπορεί!

    Ο Έλληνας είπαμε, δεν θέλει να αποκτήσει κατσίκα όπως έχει ο γείτονας. Θελεί απλά να ψοφήσει αυτή που έχει ο γείτονας.

    Αναρρωτιέμαι ο Μιχαλάκης το έχει δει αυτό;
    Πιστεύω πως ναι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν με νοιάζει αν το έχει δει ή όχι, αλλά το θέμα δεν είναι μόνο του συνονόματου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αυτός που έκανε το τσέιν μέιλ αυτή τη στιγμή νοιώθει πολύ γαμάτος είμαι σίγουρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αυτο το κατεβατο ξεκινησε την πορεια του ως (τι αλλο) σχολιο σε κειμενο του μαικ, δε θυμαμαι τωρα ποιο. αρα απο κει το πηρε κι οποιος εφτιαξε το μαιλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. για κάποιο λόγο συμπεριλήφθηκα στο να μου στείλει και εμένα αυτό το μέηλ ο τύπος. (πριν 3 βδομάδες περίπου) δηλαδή: κάθισε και έγραψε ένα hate mail, εντελώς για τον πούτσο, λες και είμαστε στο δημοτικό. μετά έκατσε και έκανε περατζάδα όλους τους επώνυμους σχολιαστές του mikeius, για να βρει τα μέηλς του, ίσως μάλιστα μόνο αυτούς που δείχνουν ότι τον συμπαθούν. και μετά περίμενε να κάτσουμε να του απαντήσουμε; κάτι όπως : ω θε μου, έχεις τόσο δίκιο! τόσο καιρό δεν το είχα καταλάβει, αλλά σ' ευχαριστώ που μου άνοιξες τα μάτια. κ.τ.λ.

    τζίζας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Flons: Εμενα μου το έστειλε τρίτος που το είχε λάβει.

    Mits: Τι μαθαίνει κανεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εμενα αυτη η φαση ολη στην αρχη με διασκεδαζε. μετα στην πορεια μου κινουσε την περιεργεια. υστερα με εθλιβε και τωρα εχω αρχισει λιγο και αηδιαζω. και ταυτοχρονα στο μυαλο μου ειναι σφηνωμενη η εντυπωση οτι εχω χασει καποιο κομματι του παζλ. οτι κατι δεν εχω πιασει. δεν καταλαβαινω το κινητρο για να το κανει κανεις ολο αυτο. πραγματικα, δεν καταλαβαινω ποια ειναι η κινητηριος δυναμη. γιατι ρε φιλε, οχι, η βαρεμαρα δεν ειναι τοσο δυνατη. αν ηταν εμενα το μυαλο μου θα ειχε φτασει νεα λεβελς.

    πραγματικα, δεν το κατανοω σε σημειο που δεν μπορω καν να κανω πλακα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος11:00 π.μ.

    Συγνώμη κιόλα, αλλά το τραγικό σε αυτό το κείμενο είναι ο τρόπος που επέλεξε ο συγγραφέας του (ή ο αντιγραφέας του) να το προωθήσει και όχι τα όσα γράφει.

    Πραγματικά δηλαδή, σε ένα ιστολόγιο τύπου mad..ε, συγνώμη "φαεεναμαλακα" ήθελα να πω ( :-Ρ ) περιμένεις να μη μαζέψεις τέτοιου είδους σχόλια και να μην προκαλέσεις τέτοιες αντιδράσεις; Τιμή σου και καμάρι σου πρέπει να είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το θέμα είναι οτι παρουσιάζει κάποιες ''πρακτικές'' σαν να τις δημιούργησε ο Maddox. Ο οποίος δε Maddox είναι ένας τελειωμένος πίθηκας που ήταν αστείος κάποτε το 1992.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τώρα που το ξανασκέφτομαι, το αξιοσημείωτο είναι ότι κάποιος από τους ανώνυμους μπόρεσε να γράψει σε σωστά Ελληνικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και μόνο που κάθησες να γράψεις αυτό,-όπως λέει και ο Μικεεύς- pathetic στο τετράγωνο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Έχεις δίκιο αλλά παρά ταύτα έμαθα και εγώ ως kolonoobo τον maddox τώρα στα γεράματα μέσω του mikeius....Πάντως γέλασα με τα βιντεάκια και το blogg του, μου άρεσε αρκετά η ιδέα αυτή καθ αυτή, το ξέρω δεν είναι καινούργια, αλλά παρ όλα αυτά ξεκίνησα να φτιάχνω και εγώ ένα δικό μου blogg που κάνω σχολιασμούς-compilation από πράγματα που υπάρχουν ήδη στο διαδίκτυο. Πρέπει όμως όλοι να ξέρουν ότι με την ανοιχτή δομή που έχει πια το διαδίκτυο δεν υπάρχει παρθενογέννεση σε τίποτα!!! Βέβαια οι αντιγραφές είναι εμφανείς στην προκειμένη περίπτωση......ε και;

    ΑπάντησηΔιαγραφή