Κυριακή, Απριλίου 18, 2010

Real life Super heroes? - Kick Ass

To ημερολόγιο ενός Τιποτένιου, σε μια μοναδική αποκλειστικότητα, σας παρουσιάζει από σήμερα το θέμα της τηλετρομοκρατίας 2-3 ημερών των επόμενων εβδομάδων.
Kick Ass η ταινία, βασισμένη στο ομώνυμο graphic novel των Mark Millar και John Romita Jr.
Θέμα της οι περιπέτειες ενός εφήβου που αποφασίζει να γίνει υπερήρωας. Μπορεί η πρώτη του απόπειρα να τον βρίσκει μαχαιρωμένο στο νοσοκομείο, αλλά σύντομα γίνεται ιντερνετικό φαινόμενο και μπλέκει στον μυστικό πόλεμο που ένας πρώην αστυνομικός και η 11-χρονη κόρη του έχουν ανοίξει κατά του οργανωμένου εγκλήματος.
Η ταινία είναι σα να βλέπετε τον Tarantino να κάνει ταινία με υπερήρωες - απλά με χιούμορ και έλλειψη pretentiousness. Η μουσική από άλλες ταινίες, η έξυπνη παρωδία γνωστών σκηνών από κόμιξ, η εκρηκτικά χορογραφημένες μάχες κάνουν την ταινία μια απίστευτα διασκεδαστική εμπειρία, ειδικά προς το τέλος που κάθε αίσθηση ρεαλισμού εκτοξεύεται από το παράθυρο για χάρη της καφρίλας. Οι ερμηνείες είναι πολύ καλές, ειδικά από τον Kick Ass και την Hit Girl (και με έναν Nicholas Cage επιτέλους σε μια καλή ταινία).
Μετά το Watchmen, άλλο ένα meta- Graphic Novel περνάει στη μεγάλη οθόνη, με το meta- στοιχείο του ισχυρό, αυτή τη φορά χρησιμοποιώντας τα κλισέ των κόμιξ (και των action movies) στο 11. Μόνο πως αυτή τη φορά το πετυχαίνει.

Και καλά θα μου πείτε, τι τους ενδιαφέρει στα δελτία ειδήσεων; Η 11 χρονη κόρη. Η Hit girl λοιπόν (όπως είναι το superhero όνομά της) σκοτώνει, βρίζει και όλα αυτά με την ψυχρότητα (και εν μέρει το oversexualisation) μίας action hero, προκαλώντας αντιδράσεις σε κοινό και κριτικούς.
Βέβαια, το ότι όλα αυτά γίνονται σε μια ατμόσφαιρα υπερβολής, με κορμιά να διαμελίζονται κάτω από bubblegum pop μουσική και το κλίμα μιας κάφρικης υπερβίαιης κωμωδίας φαίνεται ότι μάλλον πέρασε απαρατήρητο. Πηγαίντε λοιπόν και δείτε την ταινία μόλις βγει, μόνο και μόνο για να δείτε με τι θα κλαίνε στα κανάλια σε μερικές μέρες.

8 σχόλια:

  1. Πρέπει να διαβάσουμε και το κόμικ για να έχουμε σφαιρική άποψη και να μπορέσουμε να υπερασπιστούμε την ταινία καλύτερα στις συζητήσεις που θα προκύψουν :)

    Σοβαρά τώρα, είναι πολύ πιο εύκολο να διαβάσει κανείς το κόμικ στο οποίο βασίζεται μια ταινία, παρά το αντίστοιχο βιβλίο, καθαρά λόγω χρόνου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, τι προτείνεις εσύ; Να πάμε στην προβολή έχοντας διαβάσει ή πρώτα να δούμε και μετά να διαβάσουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To comic δεν το έχω διαβάσει (ακόμα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν διαβάσετε το comic σίγουρα θα πάτε να την δείτε στο cinema!! Το KICK ASS τα σπάει πραγματικά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ διαφορετική ταινία φαίνεται το Kick-Ass... εντελώς σουρεάλ!!! Μου έχει κινήσει την περιέργεια και σίγουρα θα πάω να το δω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Διάβασα ότι η ταινία έγινε σχεδόν παράλληλα με τα comics του Kick-Ass, όποτε έχει πολύ καλές προοπτικές για μένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Christos, και που να δεις το τρέηλερ του Scott Pilgrim VS the world δηλαδή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Kick ass, πολλα υποσχόμενο :) και τρομερή ιδέα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το Kick-Ass είναι πολύ καλή ιδέα.Θα πάει καλά η ταινία

    ΑπάντησηΔιαγραφή