Τετάρτη, Ιανουαρίου 18, 2006

RPG-άδικες ελληνικές κοινότητες και εγώ μέρος 1ο: RPG.gr Ι

Μετά από πρόκληση ενός γάτου που έγινε κοντά πριν ένα μήνα, αποφάσισα να γράψω μια σειρά από πραγματάκια για τις ελληνικές rpg-άδικες κοινότητες στις οποίες έχω υπάρξει μέλος.
Το πρώτο μέρος αυτής της σειράς αφορά την κοινότητα με την οποία μπήκα στα πράγματα, το rpg.gr. Η πρώτη επαφή ήταν μέσω του PC Master, του οποίου συντάκτης ήταν και ο administrator. Υπήρχε μια καταχώρηση σε αυτό και αποφάσισα να επισκευτώ το site. Είχαν περάσει 2-3 μήνες που έμπαινα στο site, όταν αποφάσισα να γίνω μέλος του forum του. Μπήκα λοιπόν και ξεκίνησα να γράψω.
Θα ήθελα πολύ να διάβαζα τώρα τα πρώτα pοst μου τώρα, για να γελάσω με το πόσο "νουμπ" ήμουν τότε. Θυμάμαι όμως και το πόσο μου άρεσε η ατμόσφαιρα εκεί μέσα, ο χαβαλές που πήγαινε παρέα με τις σοβαρές συζητήσεις, η ζεστή ατμόσφαιρα, τα ετερόκλιτα άτομα, η συνύπαρξη "ψαγμένων" και "άσχετων" (εγώ ήμουν κάπου ανάμεσα). Σε ένα fair δε, είχα την ευκαιρία να γνωριστώ και με άλλα παιδιά που έμενα, ανάμεσα στα οποία τον πρώτο και έναν από τους καλύτερους e-φίλους που έκανα, τον Specter.
Επίσης στο rpg.gr βρήκα για πρώτη φορά την ευκαιρία να στρωθώ να γράψω μια από τις ιστορίες που τριγύρναγαν στο μυαλό μου, και μάλιστα ήταν πολύ λιγότερο χάλια από ότι θα περίμενα να έβγαινε. Από τότε το γράψιμο μου έχει μείνει ακόμα σαν χόμπυ, για να μην πω πάθος.
Κάπου εκεί βέβαια έκανε την εμφάνισή του το μεγάλο πρόβλημα που για τα επόμενα χρόνια θα έπλητε το rpg.gr: την αδιαφορία του admin. O DuMmWiAm είχε κάνει πολύ καλή δουλειά , αλλά κάπου στην πορεία ξέχασε το site του. Το πρόβλημα ήταν πως δεν είχε αφήσει άλλον στη θέση του, μάλλον από έλλειψη εμπιστοσύνης. Έτσι, στο πρώτο troll, τον διαβόητο forum ravager, ο μοναδικός moderator που είχε μείνει αποδείχτηκε ελειπής (και άφαντος), με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα μπάχαλο δίχως προηγούμενο.
Παρόλα αυτά η κοινότητα είχε κίνηση, συζητήσεις γίνονταν, παρέες σχηματίστικαν, δημιουργήθηκε για πρώτη φορά αυτό το συναίσθημα μεγάλης παρέας που πάντα μας διέκρινε ως forum.
Τα δύο meeting που ήρθαν το καλοκαίρι και το φθινώπορο του 2003 ήταν απίστευτες εμπειρίες και μας έφεραν ακόμα πιο κοντά. Επίσης, όπως τελικά έχει αποδειχτεί ότι είναι η μοίρα μου σε ένα forum με το οποίο θα αποφασίσω να ασχοληθώ, κάθισα και έκανα δουλεία, ετοίμασα μια σειρά από θέματα και για το site και για το forum, απέκτησα ένα καλό όνομα ανάμεσα στους χρήστες και κατέληξα κάπου στον ένα χρόνο να είμαι moderator forum.
Μια νέα λαμπρή εποχή άρχιζε; Περιμένετε το επόμενο μέρος για να μάθετε.

2 σχόλια:

  1. Πω, συγκινήθηκα. Τα περισσότερα απ'αυτά τα έζησα κι εγώ - αν και δεν ήμουν απ'τους πιο ενεργούς poster.

    Θυμάμαι καθαρά πάντως τις κριτικές σου στις ιστορίες μου. Ήσουν πολύ επιεικής τότε. Ευτυχώς έφτιαξες μετά.

    :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ορθώς ομιλείς, αλλά, plz, άσε το γάτο να ησυχάσει επί της μαξιλάρης του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή