Τρίτη, Ιανουαρίου 10, 2006

Blog: the future of press?

Διάβασα μέσα στις διακοπές ένα άρθρο εφημερίδας, όπου 10 bloggers σχολιάζουν τον χρόνο που πέρασε κτλ. Και μου γεννήθηκε η εξής απορία: είναι πράγματι το blogging το μέλλον του τύπου;
Προσωπικά δεν το πιστεύω. Το blogging δεν είναι κάτι περισσότερο από ένας εύκολος τρόπος να φτιάξεις μια πολύ καλά οργανωμένη προσωπική ιστοσελίδα στην οποία και θα εκθέτεις τις απόψεις σου για ότι θέμα σε απασχολεί, για τις σκέψεις, τους προβληματισμούς σου, για κάτι που σου συνέβη, ένα παράθυρο μέσα από το οποίο κάποιοι διαβάζουν τις σκέψεις σου (εγώ τουλάχιστον έτσι το αντιλαμβάνομαι αυτό εδώ).
Για να μιλάμε όμως για ενημέρωση και ειδησεογραφία χρειάζεται η πληροφορία να φτάνει σε μια μεγάλη μάζα αναγνωστών. Κατά τη γνώμη μου το blogging ως μαζικό μέσο είναι μια φούσκα. Είναι κάτι το προσωπικό και απευθύνεται σε μια μικρή μάζα. Για ενημερωτικά μέσα υπάρχουν newsgroups, mailing lists, fora και wikis

Τραγούδι που συνόδευε το post: Lacuna coil - When a dead man walks (κομματάρα που άκουσα πρόσφατα και μου έχει κολλήσει)

2 σχόλια:

  1. Μπα, ούτε κι εγώ πιστεύω ότι το blogging είναι το μέλλον του Τύπου, Μιχάλη. Και θα σου πω γιατί: επειδή είναι πολύ εύκολα ο καθένας να ανοίξει blog και να γράψει το οτιδήποτε. Δεν υπάρχει η αξιοπιστία που υποτίθεται ότι πρέπει να υπάρχει στον Τύπο. Βέβαια, ορισμένα blogs μπορεί να τα εμπιστευόμαστε και να συχνάζουμε, για να ενημερωθούμε, αλλά αυτά είναι οι εξαιρέσεις, όχι ο κανόνας.

    Ωστόσο, το blog είναι ένα γαμάτο μέσο για να εκθέτει κανείς τις απόψεις του με οργανωμένο τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι το άτιμο. Αλλιώς που θα έγραφα όλες αυτές τις βλακείες για να τις διαβάζετε εσείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή