Παρασκευή, Νοεμβρίου 11, 2005

Όταν η τεχνολογία προδίδει

Συνήθως δεν είμαι τεχνοφοβικός. Αλλά χθες πραγματικά την μίσησα.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Συνήθως στο δρόμο ακούω μουσική. Για το σκοπό αυτό έχω ένα mp3 player (Creative MuVo N 200 για όσους ενδιαφέρονται τι μοντέλο είναι). Το θέμα είναι ότι η εν λόγω συσκευή έχει αρχίσει να μου κάνει νερά και να μην ανοίγει εύκολα.
Χθες λοιπόν πήρα το λεωφορείο και κάθησα απέναντι από μια τύπισα που μιλούσε στο κινητό της. Προσπαθούσα απεγνωσμένα να κάνω το mp3 player να ανοίξει. "Και Χρίστο, πες μου γιατι δε θες να κατέβω;" απέναντι η κοπελιά με την χαρακτηριστική κρεβατομουρμουρίστικη φωνή της.
Συνεχίζω να προσπαθώ "Γιατί δε θες να έρθω να μιλήσουμε;"
Παρακαλάω για κάτι που θα θάψει τον εκνευριστικό ήχο της φωνής της "Μα γιατί δε θες να μου εξηγήσεις το γιατί;"
Προσεύχομαι στο Μέγα Κθούλου να σηκωθεί να μας απαλάξει, αλλά οι ίδιες φράσεις ακούγονται τουλάχιστον άλλες 58 φορές. Στο τέλος είμαι έτοιμος να φωνάξω: "Ε κατέβα να του μιλήσεις και μας έπριξες!"
Ευτυχώς το mp3 player παίρνει εμπρός και η φωνή της σβήνει πίσω από ένα παχί σεντόνι μουσικής. Λίγο μετά κατεβαίνει από το λεωφορείο. Ξεφυσάω με ανακούφιση.

Κατά τα άλλα είμαι μια χαρά. Κάθομαι και γράφω αρκετά αυτή τη βδομάδα και, αν δεν είχα διάφορες drama queens να πετάνε πυροτεχνήματα, θα είχα βγάλει πολλές σελίδες.

7 σχόλια:

  1. Η πλάκα η υπέρτατη θα ήταν να έκανε το κινητό της παρεμβολές στο mp3 player σου και να μη σε άφηνε να ακούσεις ούτε τη μουσική σου! :P
    Τι τραβάτε κι εσείς μερικές φορές, ζείτε ένα δράμα! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτο μου φαινεται οτι υπονοουσε και αυτος...
    Κι εμενα μου τη σπανε κατι τετοιες.Κι ο ιδιος αποφευγω τηλεφωνικες επικοινωνιες σε τετοιους χωρους με το προσωπο.
    Φαντασου οτι τα ιδια με σενα εχω τραβηξει απειρες φορες στο λεωφορειο του Κτελ...
    Αντε παρε ωτοασπιδες και γραψε κανα διηγημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν κατάλαβα πώς ακριβώς σε τρόμαξε η τεχνολογία. Που δε λειτουργούσει το mp3 player ή που λειτουργούσε το κινητό της κοπελιάς;
    Αλήθεια οι drama queens ποιες είναι(περιέργεια ε;);
    Τουλάχιστον γράφεις. Να'σαι χαρούμενος γι'αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η τεχνολογία δε με τρομάζει. Με εκνευρίζει όμως αφόρητα όταν δε δουλεύει και όταν συνδυάζεται με την ανθρώπινη βλακεία. Και με ένα σμπάρο πέτυχα δύο τριγώνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η τεχνολογία είναι μέρος της ανθρώπινης βλακείας. :Ρ

    Όλο δράματα μού είσαι. :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τραγελαφίκα για την ακρίβεια, όχι δράματα. Απλά επίτηδες υπερβάλλω για να μεταδώσω καλύτερα το μήνυμά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγώ έχω αναπτύξει ένα είδος μακαριότητας που λειτουργεί μόνο σε τέτοιες καταστάσεις. Παλιά τσατιζόμουν υπερβολικά με κάτι τέτοια. Μετά από άπειρες ώρες σε λεοφορεία, τρένα, ΚΤΕΛ λεοφορεία, αεροπλάνα κτλ. αναπτύχθηκε αυτή η στωικότητα. Αν δεν έχω μουσική/βιβλίο/τετράδιο κατεβάζω τις αόρατες κουρτίνες και δεν με αγγίζει τίποτα. Αναισθησία σου λέω! Μόνο αν έχει γριές που έχουν φάει σκόρδο δεν αντέχεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή