Σάββατο, Φεβρουαρίου 13, 2010

Υπάρχει καλύτερη eλλάδα;

Γεια σας σε όλους.
Έχω πολύ καιρό να κάνω κάποιο ποστ, αλλά φταίνε διάφορα για αυτό.
Πρώτα από όλα έχω αρχίσει να πήζω στο διάβασμα για το μεταπτυχειακό. Η μία εργασία ξεφυτρώνει μετά την άλλη και, όσο ενδιαφέρον κι αν έχουν (τώρα γράφω ένα essay για την ιδιωτικότητα πληροφοριών - και ελπίζω κάποια στιγμή να κάτσω να γράψω και επί διαφόρων θεμάτων που πετυχαίνω διαβάζοντας στο blog) δε μου αφήνουν και πολύ όρεξη για γράψιμο.
Όρεξη που όταν βρίσκω αφιερώνω στο να ξαναγράφω ένα μυθιστόρημα που ελπίζω κάποια στιγμή να πάρει το δρόμο του ψάχνοντας για εκδότες. Και, αν δεν ασχολούμαι με αυτό, έχω και κάτι άλλα project στα σκαριά τα οποία προχωράνε με το ρυθμό τους.

Θα μου πείτε που κολλάει ο τίτλος του άρθρου; Στο browser game erepublik με το οποίο και ασχολούμαι τον τελευταίο καιρό. Το παιχνίδι είναι κάτι σαν γεωπολιτική προσομοίωση, με τους παίχτες να αποτελούν πολίτες ενός εικονικού κράτους.
Ως παιχνίδι είναι πολύ γρήγορο, αρκούν μερικά κλικ την ημέρα και καθάρισες, αλλά έχει ενδιαφέρον ως αποτύπωση των διαφόρων εθνών και της συμπεριφοράς τους, ενίοτε με εντελώς διαφορετικό τρόπο από την πραγματική ζωή (πχ οι Eλληνες είναι σύμμαχοι με τους Κροάτες κατά των Σέρβων και οι ΗΠΑ κάνουν εισβολή στο UK που είναι σύμμαχοι με τους Ρώσσους, έτσι για να πάρετε μια ιδέα του τι παίζει)
Η eΕλλάδα πάντως τα πάει καλά οικονομικά και στρατιωτικά, έτσι για αλλαγή - αν και η πολιτική ζωή δε διαφέρει πολύ από τις πραγματικές συνθήκες.

(Επίσης κάθομαι και παίζω το πρώτο Baldur's Gate και ενίοτε Guild Wars και μάλιστα πολύ συχνά για τα δεδομένα μου - κάπου δύο φορές την εβδομάδα)

4 σχόλια:

  1. Καλό μου ακούγεται. Αυτές τις μέρες που ψάχνω και κάτι να ασχολούμαι (= να καώ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εγώ το είχα βαρεθεί μετά από λίγο
    αλλά οπωσδήποτε πρέπει να τσεκάρεις πολιτικές συζητήσεις, με καρφώματα ρουφιανεύματα προδοσίες και άλλα τέτοια όμορφα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Mrs. Stulf, έλα. Απλά κάνε register από το link που σου έδωσα και θα πάρεις ποσοστό από τα χρυσά που θα κερδίσω ως referer

    Γκατζολίνο, για τις πολιτικές συζητήσεις και το πολιτικάντισμα έχω μείνει. Ειδικά κάτι φασιστάκια εκεί μέσα είναι pure entertainment.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. aparadekta atoma sto politics...
    apogohteush sketh einai...mesa se 2 meres katafera na thelw na metakomisw se allh xwra mexri k mesw browser game....FAIL!

    ΑπάντησηΔιαγραφή